Viinamarja-kohupiimakook

Lisaks viinamarjadele võid kasuta katte valmistamisel mõnd värvilist marja, mis lisab tarretisele erksat tooni. Selleks sobivad hästi mustikad, mustad sõstrad, vaarikad – mida aga sügavkülmast leiad. Sel juhul võid granaatõuna retseptist välja jätta ja mahla asendada veega.

Valmistamine

Põhi: Purusta küpsised kombainis peeneks puruks. Sulata või ja sega puru hulka. Suru tekkinud segu küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhjale.

Täidis: Vala želatiinile peale nii palju vett, et see oleks kaetud, ning jäta paisuma. Sulata želatiin veevannil. Sega omavahel Kreeka jogurt, kohupiim, suhkur ja vanillisuhkur. Nirista jahtunud želatiin pidevalt segades jogurti-kohupiimasegusse. Vala täidis piparkoogipõhjale ning tõsta paariks tunniks külma tahenema.

Kate: Lõika granaatõun sektoriteks ning pigista sõela kohal mahl kaussi. Aja vesi potis keema. Lisa granaatõunamahl ja vähehaaval pidevalt segades tarretisesuhkur. Keeda, kuni vedelik selgineb ning lase seejärel natuke jahtuda. Lao viinamarjad kohupiima-jogurtitäidisele. Tõsta tarretis lusikaga marjade peale. Lase koogil külmas üle öö tarduda.

Nipid ja soovitused

Vajalik Ø 22 cm vorm.

KoostisosadPortsjonid:1 portsjon

Põhikoostisosad
250 g – Digestive küpsised
110 g – Või
370 g – Kreeka jogurt
400 g – Kohupiim
20 g – Zelatiin
1 dl – Suhkur
0.50 tl – Vanillisuhkur
500 g – Roosa viinamari
1.50 dl – Tarretisesuhkur
1 tk – Granaatõun
2 dl – Vesi