Sidrunine juustukook kirssidega

Hapukas sidrun ja magus kirsikaste mängivad meeldivat maitsemängu kreemisel juustukoogitükil. Valmista kook juba eelmisel päeval – nii jõuab kook külmas seista ja aina paremaks minna.

Valmistamine

Põhi: Purusta küpsised peeneks puruks, sulata või ning sega kokku. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga vormi ning suru põhjale. Tõsta külma.

Täidis: Eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga kergelt läbi. Lisa munakollased, riivitud sidrunikoor ja mahl (poole sidruni) ning vahusta läbi. Sega munavalgevaht toorjuustukreemi sisse ning vala vormi küpsisepõhjale. Küpseta 170 kraadi juures 50 minutit ning jäta avatud uksega ahju tunnikeseks jahtuma. Lase üleöö külmas seista.

Kate: Pane kirsid koos sidrunist pressitud mahla, riivitud koore, rummi ja suhkruga potti ning aja keema. Lase tasasel tulel 5 minutit podiseda ning jäta jahtuma. Vala jahtunud kate vahetult enne serveerimist koogile.

Nipid ja soovitused

Vajalik 20 cm läbimõõduga vorm.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Täidis
400 g – Toorjuust
60 ml – Suhkur
3 tk – Muna
1 tk – Sidrun
Põhikoostisosad
150 g – Digestive küpsised
80 g – Või
3 spl – Suhkur
1 tk – Sidrun
200 g – Kirsikompott
40 ml – Tume rumm