Juustused köögiviljarullid

Kes soovib, võib toekama ja mehisema ampsu saamiseks lisada täidisesse ka suitsusinki või huvitavama meki loomiseks hoopis sinihallitusjuustu.

Valmistamine

  1. Haki sibul ja paprika ning lõika porgand koorimisnoaga õhukesteks laastudeks (kui sul ei ole koorimisnuga, siis riivi porgand).
  2. Kõige lihtsam on kasutada valmis lahtirullitud pärmi-lehttainast.
  3. Sulata tainas, laota lauale ning kata poole riivitud juustu, hakitud sibula, paprika ja porgandilaastudega.
  4. Kõige peale laota ülejäänud juust.
  5. Maitsesta soola ja pipraga.
  6. Rulli tainas lühemast otsast tihedalt rulli.
  7. Lõika 8–9 viiluks.
  8. Lao rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 210 kraadi juures 20–25 minutit.

Nipid ja soovitused

Kui soovid väikseid pirukaid, siis rulli tainas pikemast otsast tihedalt rulli ja lõika viiludeks. Mida külmem on tainas, seda lihtsam on teda kokku rullida ja seda paremini hoiab ta ka küpsedes kuju.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Pärmi- lehttaigen
225 g – Riivjuust
1 tk – Porgand
1 tk – Sibul
1 tk – Punane paprika
1 g – Sool
1 g – Must pipar