Ungari seenesupp

Guljašš-supi sugemetega seenesupp valmib vaid taimsest toorainest, kuid on sellegipoolest tõhus kõhutäis.

Valmistamine

  1. Viiluta seened ja sibul, lõika porgand ja sellerivars juppideks. Tükelda seemnetest puhastatud paprika. Koori kartulid ja lõika suuremateks tükkideks.
  2. Kuumuta poti põhjas õli, lisa seened ja sibul. Kuumuta, kuni enamik vedelikust on seentest eraldunud. Lisa porgand ja seller, kuumuta läbi. Lisa jahu ja kuumuta läbi. Lisa tomatipasta ja tükeldatud paprika. Kalla peale puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa kartulid ja keeda 15 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.
  3. Maitsesta jahvatatud paprika ja soolaga. Serveeri hapukoorega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
400 g – Šampinjonid
1 tk – Sibul
1 tk – Porgand
1 tk – Varsseller
1 tk – Punane paprika
400 g – Kartul
1 spl – Õli
2 spl – Nisujahu
3 spl – Tomatipasta
1 L – Köögiviljapuljong
2 spl – Paprika jahvatatud
0.50 tl – Sool
1 spl – Hapukoor