Kahe herne püreesupp

See sametine supp on hernesupi pisut kergem variant, sest sisaldab ka rohelisi herneid.

Valmistamine

  1. Pane kuivatatud herned 4 tunniks külma vette likku.
  2. Haki sibul ja 3 küüslauguküünt, lõika porgandid kuubikuteks ja 2 sellerivart viiludeks. Kuumuta pannil õli. Lisa sibul, porgand, seller ja küüslauk, sega läbi. Tõsta eelkuumutatud 220-kraadisesse ahju ja küpseta 15–20 minutiga kergelt pruuniks, küpsemise ajal sega korra läbi.
  3. Tõsta potti, lisa 0,75 l vett, herned koos leotusveega, suitsukoot, majoraan ja pipar. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta kaane all 45 minutit, aeg-ajalt sega.
  4. Tõsta koot välja. Lisa külmutatud herned ja petersell. Püreesta supp , sega hulka sidrunimahl. Haki liha ja sega supi sisse. Kuumuta supp läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

Nipid ja soovitused

Suitsukoodi asemel võib siia panna suitsusinki.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
2 dl – Kuivatatud rohelised herned
1 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
2 tk – Porgand
1 tk – Varsseller
2 spl – Oliiviõli
0.75 L – Vesi
800 g – Suitsukoot
0.50 tl – Majoraan kuivatatud
0.25 tl – Must pipar
500 g – Külmutatud herned
0.75 dl – Petersell värske
2 spl – Sidrun