Panna cotta

Panna cotta

Valmistamine

  1. Kuumuta piim, koor ja suhkur. Lõhesta vaniljekaun ja pane kuumutatud piima sisse. Lase želatiini 2-3 minutit külmas vees paisuda. Kui piim on keema tõusnud, eemalda vaniljekaun ning lisa paisunud želatiin piimasegusse, sega hoolega läbi ja vala tassidesse. Jäta 3-4 tunniks külmkappi seisma. (Vaniljekaunast eemalda enne piima sisse panemist noa otsaga seemned. Vaniljekauna võid hiljem kuivatada ja teha sellest vaniljesuhkrut.)
  2. Salsa tegemiseks lõika maasikad kuubikuteks, lisa liköör. Münt lõika noaga ribadeks ja lisa mullivesi ning jäta külmkappi panna cotta valmimiseni seisma.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Maasika salsa
2 spl – Karb-tud joogivesi Säästu
1 spl – Maasikaliköör
10 g – Mündilehed
200 g – Maasikad värsked
Panna cotta
70 g – Suhkur
1 tk – Vaniljekaun
200 ml – Piim
200 ml – Tere vahukoor
3 tk – Lehtzelatiin