Kõrvitsa-tangusupp toorvorstidega

Kõrvitsa-tangusupp toorvorstidega.

Valmistamine

  1. Tükelda kõrvits kuubikuteks, sega 2 sl õliga, maitsesta soola ja pipraga. Pane ahjupannile või -vormi ning rösti 220-kraadises ahjus 15 minutit, kuni kõrvits on pruunistunud ja peaaegu pehme.
  2. Lõik vorstid juppideks, haki sibul ning kuumuta ülejäänud õlis koos hakitud salveiga 3 minutit. Lisa tangud ja puljong, kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata kaanega ja hauta 10–12 minutit. Aeg-ajalt sega.
  3. Lisa kõrvitsakuubikud, maitsesta siirupi ja äädikaga. Kuumuta läbi ja maitsesta soola-pipraga.

Nipid ja soovitused

Tummine kõrvitsasupp on igati hea ka ilma vorstita. Maitsestamiseks kasuta mõnd põnevat naturaalset siirupit, näiteks astelpaju-, võilille- , kuusevõrse- , vahtrasiirupit.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Kõrvits
3 spl – Õli
250 g – Toorvorst
1 tk – Sibul
1 L – Kanapuljong
1 spl – Valge veini äädikas
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1.50 dl – Lõuna-Eesti tang
1 spl – Salvei värske karbis
2 spl – Vahtrasiirup