Mahlane rostbiif

Rostbiifi valmistamine ei olegi nii raske kui tunduda võib. Vaja läheb vaid aega ja kvaliteetset toorainet.

Valmistamine

  1. Puhasta liha üleliigsetest kelmetest ja vormi sidumisvõttega ilusaks tükiks. Maitsesta eelnevalt soola ja pipraga ning jäta kinnisesse anumasse vähemalt 24 tunniks maitsestuma. Soola tuleb arvestada nii palju, et see liha sisemistesse kihtidesse jõuaks.
  2. Kui liha on maitsestunud, siis rösti kõik küljed tulikuumal, oliiviõliga kaetud pannil pruuniks. Seejärel maitsesta liha peenestatud küüslaugu, rosmariini ja teriyaki’ga.
  3. Kui ahjul on lihatermomeeter, siis aseta see liha kõige paksemasse kohta ja pane antrekoot 58-kraadise kuumusega ahju. Kui liha sisetemperatuur on saavutanud 56 kraadi (1,5–2 tunni möödudes, olenevalt liha paksusest), siis võta see ahjust välja ja jäta kümmekonnaks minutiks fooliumi alla. Selle aja jooksul tõuseb liha temperatuur veel paar kraadi ning ongi täiuslik medium rostbiif valmis.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 kg – Veise antrekoot
10 g – Rosmariin värske
35 g – Küüslauk
110 g – Teriyaki kaste
1 g – Meresool
1 g – Must terapipar
1 g – Oliiviõli