Karamellised ploomid ja õunavaht

Karamellised ploomid ja õunavaht

Valmistamine

  1. Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid. Sega suhkur, või ja muskaatpähkel. Lisa poolikud ploomid, sega eelnevalt ettevalmistatud massiga kokku. Lao ahjuplaadile, küpseta 180 °C juures, kuni ploomid on küpsed. Selleks kulub 10–15 minutit.

Besee: Pane vesi ja suhkur keema, keeda seni, kuni lusikaga proovides tekib siirupiniit ehk kui lusikas massist välja võtta, hakkab mass venima. Vahusta munavalged, lisa kuum suhkrusiirup ja sidrunimahl. Sega veel mõni aeg, jahuta.

Õuna-mousse: Lisa õunapüreele siider, sulatatud želatiin. Lase massil pakseneda. Vahusta toidukoor, lisa paksenenud õunapüree väikeste kogustena vahustamise lõpus. Maitsesta kalvadosiga, lase massil tarretuda. Kaunista küpsisepuruga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
0.50 tl – Muskaatpähkel jahvatatud
16 tk – Ploom
100 g – Suhkur
50 g – Või
Õuna-mousse
1.50 tk – Lehtzelatiin
1 spl – Calvados
80 g – Õunakaste
1.50 dl – Õunasiider
1.50 dl – Toidukoor
Besee
0.35 dl – Vesi
0.50 tl – Sidrunimahl kontsentraat
2 tk – Muna
75 g – Suhkur