Makroonid

Makroone peetakse Prantsuse kõige keerulisemaks kondititritooteks. Kui soovid nende tegemise selgeks saada, võid juba selle pärast enda üle uhke olla. Retseptist ja kõikidest soovitustest tasub hoolikalt kinni pidada ning lisaks koostisainetele varu kööki ka palju armastust ja usku iseendasse.

Valmistamine

  1. Sõelu mandlijahu ja tuhksuhkur omavahel kokku. Kui väljas on liiga niiske, kata kauss toidukilega, sest mandlijahu on üsna kapriisne ja mida vähem õhuniiskust ta saab, seda paremini õnnestub tulemus.
  2. Alusta munavalge vahustamist kõige esimesel kiirusel, täisnurga all ja kindlasti ringita ühte pidi.
  3. Lisa vähehaaval peensuhkur. Kuna suhkrut on üsna palju, siis jälgi, et lisad suhkru üsna tihedalt, sest kui munavalge juba vahus on, on suur tõenäosus, et alles jäänud suhkur ei lahustu korralikult ära. Munavalge on õige konsistentsiga siis, kui segamisel jäävad massi triibud ja kogu segu pole enam kiiresti voolav. Kindlasti on oluliseks indikaatoriks miksri otstesse jäävad tipud.
  4. Lisa pool munavalgemassist mandlijahu-tuhksuhkrusegu sisse ja nö voldi need omavahel pastaks. Seejärel alles sega ülejäänud munavalge ka hulka. Oluline on taignast välja saada õhk, just seepärast tuleks kasutada ka nö voltimistehnikat. Taigen ise peab olema siidine, veidi voolav ja kohev.
  5. Pane segu pritskotti ja pritsi küpsetuspaberile 3-5 cm läbimõõduga medaljonid. Kõige olulisem on seda teha täisnurga alt, ainult otse alla.
  6. Koputa täisnurga alt küpsetusplaati vastu lauda. See aitab makroonidel oma õige kuju saavutada ja välja saada liigse õhu.
  7. Jäta nad kuivama. Tunniks kindlasti. Oluline on, et neile tekiks selline väike koorik peale. Ja siis ahju, nõks alla 140 kraadi, ca 12 min.

Nipid ja soovitused

Kaalu kõik komponendid, kasutades kindlasti digitaalset kaalu!
Puhasta majapidamispaberiga kõik vajaminevad töövahendid (kausid, spaatel, sõel).
Kui makroonid lähevad üles ja katki, ei ole sa piisavalt seganud. Kui makroonid ei kerki, oled juba üle seganud.

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Põhikoostisosad
140 g – Mandlijahu
50 g – Tuhksuhkur
100 g – Muna
1 g – Sool
180 g – Suhkur