Riccota-juustu tart sidrunikreemi, pistaatsia jäätis ja marja vahvliga

Riccota-juustu tart sidrunikreemi, pistaatsia jäätis ja marja vahvliga

Valmistamine

Liivataina põhi:

  1. Lisa toasoojale võile koostisained. Sega küpsetuspulber eelnevalt jahu hulka. Valmis mass pane külmkappi paariks tunniks seisma.
  2. Seeljärel rulli tainas 0,5 cm paksuseks ja pane küpsetusvormi, küpseta ahjus 190-200 C juures 10 minutit.
  3. Lisa vormidesse munade ja suhkruga segatud riccota juust ja küpseta veel 170 oC ahjus 10 minutit.

Sidrunikreem:

  1. Riivi hästi peene riiviga sidrunikoor ja lisa pisut sidruni mahla toorjuustu hulka, pane maitse järgi suhkrut.
  2. Serveeri poest ostetud pistaatsiajäätise ja Taarapõllu Talu marja krõpsudega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Sidrunikreem
100 g – Toorjuust
1 tk – Sidrun
1 g – Suhkur
Liivataina põhi
150 g – Või
100 g – Suhkur
1 tk – Muna
250 g – Nisujahu
0.50 tl – Küpsetuspulber
1 g – Sool
Riccota juust
400 g – Ricotta juust
2 tk – Muna
50 g – Suhkur