Läätsesupp kevadise rohelise ja munaga

Meeldivalt kerge ja roheline kõhutäis, mille valmistamiseks kasuta olenevalt aastaajast naati, karulauku, oblikaid või spinatit.

Valmistamine

  1. Haki mugulsibul ja 2 cm ingverijuurt peeneks. Hauta need võis pehmeks ning lisa siis külma veega pestud ja uhutud läätsed. Sega mõned minutid, seejärel lisa puljong ja keeda mõõdukas kuumuses, kuni läätsed on pehmed ja peaaegu lagunenud.
  2. Lisa maitse järgi soola ja musta pipart (vürtsikama tulemuse eesmärgil ka suts tšillit). Vahetult enne serveerimist lisa väiksemaks rebitud või hakitud roheline.
  3. Tasakaalusta supi maitset sidrunimahlaga ning serveeri suppi hakitud redise ja (poolitatud) keedumunaga.

Nipid ja soovitused

Hoia kodus alati pakk punaseid läätsesid, nende keetmine võtab aega vaid kümme minutit ja neid pole vaja enne leotada. Punased läätsed sobivad hästi supi sisse, pajaroogadesse või hakklihakastme kõrvale.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Sibul
1 tk – Ingver
2 spl – Või
1 dl – Punased läätsed
1.50 L – Kanapuljong
1 spl – Spinat
0.50 tk – Sidrun
1 g – Sool
1 g – Must pipar
6 tk – Redis värske
3 tk – Muna