Kartulikotletid soolakalaga

Kartulikoogid soolakala (pidupäeva puhul näiteks siig) ja lisanditega on mõnusale söömaajale tahedaks sissejuhatuseks.

Valmistamine

  1. Koori kartulid ja lõika sektoriteks. Keeda soolakas vees 10–15 min, kuni on hästi pehmed. Nõruta ja kalla potti tagasi ning lase pliidil kuivemaks aurustuda. Tambi pudruks või peenesta köögiviljapressiga.
  2. Sega hulka jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega pehmeks tainaks, veereta jahusel laual pallid ja suru pätsiks. Prae pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Maitsesta toorjuust soola, pipra ja hakitud tilliga.
  3. Serveeri kuumi kooke maitsestatud toorjuustu, viilutatud sibula, soolakala ja sidrunisektoriga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
3 tk – Kartul
1.50 dl – Nisujahu
0.50 tl – Küpsetuspulber
1 tl – Sool
1 tl – Õli
Kate
150 g – Toorjuust maitsestamata
200 g – Siiafilee õrnsoola
1 tk – Punane sibul
1 tk – Sidrun
1 spl – Till värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar