Juustu- kohupiimakook

Üks juustukook võib olla üdini kodune, samas ka pidulikult luksuslik – oleneb serveeringust. Lisaks tavalisele õhulisele juustukoogi kihile on koogi sees peidus ka tummine kakao-kohupiimakiht. Põhjale annavad iseloomu soolaküpsised.

Valmistamine

Põhi:

  1. Purusta küpsised peeneks puruks, sega juurde sulatatud või ning vajuta tekkinud mass tugevalt lahtikäiva vormi põhja ja veidi ka äärtele. Tõsta vorm täidise valmistamise ajaks külma.

Täidis I:

  1. Sega kohupiim munade, kakao ja suhkruga ning vala vormi küpsisepõhjale.

Täidis II:

  1. Eralda munavalged kollastest. Vahusta kõigepealt munavalged kohevaks vahuks ning seejärel mikserda läbi ka toorjuust, munakollased ja suhkur. Sega munavalge toorjuustusegu hulka ja vala kreem vormi teisele täidisele.
  2. Küpseta 160 kraadises ahjus ca 70 minutit. Jäta kook avatud uksega ahju pooleks tunniks jahtuma, seejärel tõsta välja ja lase täielikult jahtuda.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Põhi
130 g – Või
180 g – Küpsis shok.maitseline
50 g – Küpsis soolaga
Täidis I
300 g – Kohupiim
2 tk – Muna
2 spl – Kakaopulber
1 spl – Suhkur
Täidis II
300 g – Toorjuust
3 tk – Muna
3 spl – Suhkur