Kalafilee seesamiseemnetega

Krõbeda seesamikattega kala on igati tervislik roog, mis kalorite poolestki keskmisele alla jääb.

Valmistamine

  1. Sega 2 saia viilu, või ja maitseained kombainis. Sega hulka seesamiseemned. Rulli mass küpsetuspaberi vahel õhukeseks ja pane vähemalt 15 minutiks külmkappi.
  2. Maitsesta kalafileed soola ja pipraga ning prae või ja õlis segus mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta ahjuplaadile küpsetuspaberile.
  3. Lõika seesamikate paraja suurusega tükkideks ja tõsta kalafileedele. Küpseta 150-kraadises ahjus 20 minutit.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 spl – Õli
1 tl – Must pipar
1 tl – Sool
700 g – Tursafilee külmutatud
Seesamiseemnekate
1 tk – Röstsai
30 g – Või
0.50 dl – Seesamiseemned
1 tl – Sool
1 tl – Jämedalt jahvatatud valge pipar
0.50 tl – Suhkur