Kodune pardifilee

Kodune pardifilee

Valmistamine

  1. Pane part külmale kuivale pannile nahaga allapoole, prae mõlemalt poolt 2 minutit, seejärel keera filee uuesti ümber. Lisa soola-pipart, keera veel kord ümber ja lisa teryaki kaste.
  2. Seejärel pane part 180o C ahju ja hoia medium-küpsusastme saavutamiseks seda seal 13minutit. Kui soovid küpsemat parti, siis paar minutit kauem. Pärast ahjust välja võtmist pane part enne lahti lõikamist fooliumi sisse või alla kaheks minutiks puhkama.
  3. Seejärel lõika viiludeks ja serveeri koos risotto, riisi või köögiviljapüreega. Pea meeles, et part armastab puuvilju – seega sobib lisandina kasutada kirsse, pirni või hoopis punases veinis keedetud viigimarju.

Nipid ja soovitused

Pardifilee valmistamiseks varu kaks ilusat pardifileed, mis on kumbki nii 200 g, soola, pipart ja teryaki kastet. Kui kasutad külmutatud liha, siis kõigepealt tõsta pardifilee ööpäevaks külmkappi sulama ja enne kasutamist kuivata korralikult köögipaberiga. Lõika pardil üleliigne rasv ära ning lõika naha poolele sisselõiked, et nahast saaks rasv välja tulla ja part omas mahlas praadida.

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Põhikoostisosad
2 tk – Pardifilee
1 tk – Teriyaki kaste
1 g – Sool
1 g – Must pipar