Šokolaadi- peeditort

Šokolaadikoogi sisse on peeti väga kaval ära peita – peet ei reeda end ei maitselt ega värvilt. Kui, siis õige natuke.

Valmistamine

Põhi:

  1. Sulata šokolaad ja või ning jäta jahtuma.
  2. Sega munad suhkruga. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahud ja riivitud peet ning sega läbi.
  3. Lisa ka šokolaad ja või ning sega ühtlaseks tainaks.
  4. Vala tainas 20 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 170 kraadi juures 45 minutit.
  5. Lase täielikult jahtuda. Lõika põhjal kumerus maha ning üle jäänud põhi lõika kaheks kettaks.
  6. Pealmine kumer osa näpi pudiks.

Kreem:

  1. Sulata šokolaad ja lase täielikult jahtuda.
  2. Vahusta vahukoor ning sega juurde šokolaad.
  3. Pintselda põhja alumist osa poole koguse piimaga. Määri peale pool kreemist, puista peale marjad ning kata teise koogipõhjaga.
  4. Immuta ka seda piimaga ning kata ülejäänud kreemiga.
  5. Kõige peale laota biskviidipudi.

Nipid ja soovitused

Kõige mugavam on teha tort selle sama vormi sisse, millega põhja küpsetasid. Nii saad põhjad tihkelt kokku vajutada, ilma et täidis välja pressiks.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Immutamiseks
150 ml – Piim
Põhi
2 tk – Muna
100 g – Suhkur
150 ml – Nisujahu
200 ml – Täistera nisujahu
1 tl – Küpsetuspulber
300 g – Peet
100 g – Tume šokolaad
90 g – Või
Kreem
200 g – Piimašokolaad
200 ml – Vahukoor
2 dl – Mustsõstrad külmutatud