Vürtsikad ribid ja coleslaw õunaga

Ribide söömiseks varu hunnik salvrätte, sest seda toitu võib julgelt kätega süüa. Coleslaw’d rikasta oma äranägemise järgi õuna asemel näiteks selleri või redisega. Ka pähklid sobivad salatisse hästi.

Valmistamine

Ribid: Pressi küüslauk (3 küünt) ja sega meega. Lisa ka ülejäänud ained ning sega läbi. Pane ribid tugevasse kilekotti, vala marinaad peale ja mudi koti sisu marinaadiga kokku. Jäta üle öö külma maitsestuma. Lao ribid ahjuplaadile, raputa üle soola ja pipraga. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 40 minutit, neid aeg-ajalt pöörates, kuni ribid on pehmed, mahlased ja küpsed.

Coleslaw: Sega majonees, sinep ja äädikas ning maitsesta soola ja suhkruga. Haki sellerivars võimalikult peeneks ja sega kastmesse. Salati valmistamiseks on kõige mugavam kasutada köögikombaini või siis lõika kapsas ja õun peenikesteks ribadeks ning riivi porgand jämedalt. Sega köögiviljad ja veidi peenemaks hakitud pähklid kastmega ning jäta kuni serveerimiseni külma.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Ribid
1 kg – Sea ribitükk
4 spl – Tomatipasta
2 spl – Õli
1 tk – Küüslauk
1 spl – Mesi
1 tl – Sool
2 tl – Tšillipulber jahvatatud
Coleslaw
550 g – Kapsas
1 tk – Porgand
1 tk – Õun
100 g – Pähklite segu
210 g – Majonees
1 tl – Magus sinep
2 tl – Palsamiäädikas
1 g – Suhkur
1 g – Sool
1 tk – Varsseller