Röstitud kõrvitsa supp tangudega

Mõnusalt tummine supp kõrvitsast ja tangudest.

Valmistamine

  1. Tükelda kõrvits kuubikuteks, sega õliga, maitsesta soola ja pipraga. Pane ahjupannile või -vormi ja rösti 220kraadises ahjus 15 minutit, kuni kõrvits on pruunistunud ja peaaegu pehme.
  2. Haki sibul ja kuumuta õlis koos hakitud salveiga 3 minutit. Lisa tangud ja puljong, kuumuta keemiseni, vähenda kuumust, kata kaanega ja hauta 15 minutit. Sega aeg-ajalt.
  3. Lisa kõrvits, maitsesta siirupi ja äädikaga. Kuumuta läbi ja maitsesta soola-pipraga.

Nipid ja soovitused

Kasuta supi maitsestamiseks mõnd põnevat naturaalset siirupit – astelpaju-, võilille-, kuusevõrse- või vahtrasiirupit. Kui paastuaeg läbi, võid lisada frikadelle või õlis läbi kuumutatud toorvorstijuppe.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Kõrvits
2 spl – Õli
1 tk – Sibul
1 spl – Salvei värske karbis
1.50 dl – Lõuna-Eesti tang
1 L – Köögiviljapuljong
2 spl – Vahtrasiirup
1 spl – Valge veini äädikas
1 g – Sool
1 g – Must pipar