Porruga kartulisupp

Porru on teadagi inglaste rahvusköögivili ja road sellest alati päevakohased. Porrust ja kartulist keedetud supp on hea kuumalt, kuid palaval päeval maitseb hästi ka jahutatult.

Valmistamine

  1. Haki porru. Sulata või ja hauta porru selles pehmeks, kuid mitte pruuniks. Lisa kooritud ja viilutatud kartulid, piim, puljong ja ürdid. Hauta kaane all aedviljad pehmeks.
  2. Sega kokku maisitärklis ja külm vesi. Nirista segades supisse. Keeda 6–8 minutit, kuni supp pakseneb.
  3. Püreesta, lisa kohvikoor ja kuumuta, kuid ära keeda. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri murulaugu ja pruunistatud peekoniga.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
4 spl – Või
2 tk – Porrulauk
800 g – Kartul
6 dl – Piim
1.10 L – Kanapuljong
0.50 dl – Murulauk värske
2 dl – Vahukoor
1 g – Sool
1 g – Must pipar
4 spl – Maisitärklis
4 spl – Vesi
1 tk – Peekonilõigud
0.25 tl – Kuivatatud tüümian