Kalkunišašlõkk grillitud köögiviljadega

Grillile ei pea ainult lihast kraami sättima. Suvised köögiviljad on kergelt ülegrillituna väga hõrgud ja nende abil saab kergelt liharoale sobiva lisandi valmistada. Grillitud köögiviljadele päris grammkaaluga retsepti on keeruline anda ja palju sõltub siin grillmeistri eelistustest ja soovidest. Grillimiseks sobivad hästi baklažaan, suvikõrvits, paprika, punane sibul, redis, tomat, seened jpm.

Valmistamine

  1. Lõika fenkol sellisteks tükkideks, mida on hea liha vahele varda otsa pista.
  2. Lõika liha meelepärase suurusega kuubikuteks.
  3. Sega fenkoli- ja lihatükid marinaadiainetega.
  4. Jäta ööpäevaks külma maitsestuma.
  5. Pista liha vaheldumisi fenkoliga vardasse ning küpseta grillil või ahjus.

KoostisosadPortsjonid:5 portsjonit

Põhikoostisosad
1 kg – Kalkunikintsuliha
1 tk – Fenkol
200 g – Kreeka jogurt
1 tl – Sinep kange
1 tl – Viie pipra segu
1 tl – Suhkur
1 tl – Sool
1 spl – Petersell värske