Vürtsine pastinaagi-läätsesupp

Vürtsine pastinaagi-läätsesupp

Valmistamine

  1. Haki sibul ja kuumuta koos karripastaga poti põhjas paar minutit.
  2. Koori pastinaagid ja riivi ning lisa koos läätsedega potti. Sega, kuni kõik on karripastaga ühtlaselt kaetud.
  3. Kuumuta 2 minutit. Vala juurde puljong ja hauta 20 minutit, kuni läätsed on pehmed. Soovi korral püreesta.
  4. Maitsesta soolaga. Serveeri Kreeka või Türgi jogurtiga.

Nipid ja soovitused

Parajalt vürtsika supi võid püreestada või jätta selle ka tegemata – maitsev saab see mõlemal moel. Karripastat, mis vürtsise maitse annab, võid lisada rohkem või vähem, just nii, kui teravat suppi soovid.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Sibul
2 spl – Karripasta punane
2 tk – Pastinaak
140 g – Punased läätsed
1 L – Köögiviljapuljong
1 g – Sool
1 spl – Kreeka jogurt