Tšilline šokolaadi-tart

Tšilli lisab šokolaadile vallatut särtsakust, kuid mitte liialt. Retseptis oleva tšillikogusega saab kook tõesti kergelt vürtsikas ja just parasjagu põnev.

Valmistamine

Täidis:

  1. Lõika tšillikaun pooleks, eemalda seemned ja pane koos koorega potti.
  2. Kuumuta koor keemiseni, tõsta pott tulelt ja jäta 5 minutiks seisma.
  3. Eemalda tšilli, tõsta tükeldatud šokolaad koore sisse ning kuumuta tasasel tulel, kuni šokolaad on sulanud.
  4. Haki tšilli nii peeneks kui saad ja sega šokolaadi sisse. Jäta jahtuma.

Põhi:

  1. Sulata või, purusta küpsised peeneks puruks ja sega koos kaneeliga kõik ühtlaseks massiks. 2. Suru mass 20 cm läbimõõduga vormi põhja ja veidi ka äärtele. Tõsta külma 10 minutiks tahenema.
  2. Vala täidis põhjale ja jäta külma vähemalt 2–3 tunniks tahenema. Kaunista meelepäraselt.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Põhi
120 g – Küpsis shok.maitseline
60 g – Või
1 tl – Kaneel jahvatatud
Täidis
200 ml – Tere vahukoor
100 g – Piimašokolaad
100 g – Tume šokolaad
1 tk – Tšillipipar värske