Koorene kartuli-lõhesupp kuuele

Koorene kartuli-lõhesupp kuuele

Valmistamine

  1. Lõika kartulid kuubikuteks, haki sibul.
  2. Kuumuta poti põhjas või ja kuumuta kartulid, sibulad selles paari minuti jooksul kergelt läbi.
  3. Vala peale kalapuljong. Keeda, kuni kartulid on pehmed.
  4. Eemalda fileelt nahk, tükelda kalaliha ja lisa supile. Keeda 5 minutit.
  5. Lisa koor ja nõrutatud krevetid koos külmutatud hernestega (pole tarvis sulatada), lase supil hetkeks keema tõusta.
  6. Maitsesta vajadusel vähese soola ja pipraga. Paku rohke värske hakitud tilliga.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Koostis
500 g – Kartul
1 tk – Sibul
800 ml – Kalapuljong
400 g – Lõhefilee
2 dl – Kohvikoor
200 g – Krevetid soolvees
150 g – Külmutatud herned
1 spl – Till värske
3 g – Sool
3 g – Must pipar
2 spl – Või