Kihiline salat peedi ja sardiiniga

Kihiline salat on pidulikumalt laual väga efektne – peet värvib alumised kihid kenasti roosaks ning sööjatele on selge, mis salatis peidus on.

Valmistamine

  1. Riivi keedetud peet, haki munakollane ja valge eraldi, haki sibul ning sega omavahel majonees ja hapukoor.
  2. Pane kalatükid kausi põhja (ilma õlita) ja haki kahvliga katki.
  3. Kata vähese kastmega ja seejärel hakitud munavalgega.
  4. Laota peale riivitud peet ja kata jälle kastmega.
  5. Lisa sibul, siis herned ja kata ka need kastmega.
  6. Kõige peale laota hakitud munakollane.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
Põhikoostisosad
Põhikoostisosad
240 g – Sardiinid õlis
1 tk – Keedetud peet
50 g – Hapukoor
100 ml – Kikerherned konserveeritud
1 tk – Sibul
150 g – Majonees
3 tk – Muna