Porgandipirukas muna ja rohelise sibulaga

Toitev pirukas, mis eriti hästi maitseb kuuma puljongiga. Sibul lisab muidu mahedale porgandile särtsu.

Valmistamine

  1. Keeda porgandid soolakas vees pehmeks, 20–25 minutit. Jahuta, koori ja riivi jämeda riiviga. Haki keedetud munad ja sibul, sega porgandiga. Sega hulka majonees ja maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
  2. Eralda tainast 2/3 ja rulli õhukeseks kettaks. Tõsta 22 cm lahtikäivasse koogivormi, nii et ka ääred oleks kaetud. Tõsta täidis tainale ja suru käega tihedalt kokku. Rulli ka ülejäänud tainas kettaks ja tõsta vormi, suru ääred tihedalt kokku. Torka kattesse augud või tee sisselõiked. Küpseta 210-kraadises ahjus 30–35 minutit.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Pärmi- lehttaigen
500 g – Porgand
3 tk – Muna
50 g – Roheline sibul
0.75 dl – Majonees
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 g – Suhkur