Peedi-kruubiroog

See on üks äärmiselt lihtsalt valmiv argipäevaroog – pista toiduained potti ja pott ahju ning mõne aja pärast ongi toit valmis.

Valmistamine

  1. Kuumuta pannil veidi õli. Pruunista sibula- ja porrurattad (10 cm) koos soolaga ning pressi juurde küüslauk (2 küünt). Kuumuta veel natuke.
  2. Lisa jooksva vee all pestud kruubid ning kuumuta 3-4 minutit.
  3. Tükelda või ahjupoti põhja ning lao peale kuubikuteks lõigatud peet.
  4. Kata pannil oleva seguga.
  5. Lahusta puljongikuubik vees ning vala potti (et kruubid oleksid kaetud). Kata pott kaanega ja küpseta 200 kraadi juures 35 minutit.
  6. Sega juurde äädikas, viiluta vorst ja laota kruupidele.
  7. Küpseta ilma kaaneta veel 10 minutit. Sega läbi ja serveeri näiteks hapukoore ja tilliga.

Nipid ja soovitused

Küpsetamisjärgselt võid roale sisse segada ka toorjuustu, riivjuustu või siis hoopis asendada vajaminevast veest pool osa koorega.

KoostisosadPortsjonid:3 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Sibul
1 tk – Porrulauk
1 tk – Küüslauk
1 g – Õli
10 g – Või
2 dl – Odrakruubid
1 tk – Peet
1 tk – Puljongikuubik kana
750 ml – Vesi
1 tl – Äädikas
200 g – Täissuitsuvorst