Marineeritud kalkuniliha

Vana kuld on jõululaual alati oodatud. Kergem kalkuniliha isutab nii nais- kui meesperet.

Valmistamine

  1. Lõika liha 1 cm viiludeks, vasarda õhemaks, pane lõikelauale, maitsesta mõlemalt poolt soola-pipraga, lase 15 min seista.
  2. Paneeri siis mõlemalt poolt jahus, kasta lahtiklopitud munasse. Prae pannil õlis mõlemalt poolt u 2–3 minutiga kuldpruuniks, lao kaussi.
  3. Koori ja viiluta porgandid ja sibul, lisa vürtsid ja tüümian, keeda vees 4–5 minutit. Maitsesta äädika, soola ja suhkruga.
  4. Kalla kuum marinaad lihale. Lase jahtuda ja pane külmkappi üle öö maitsestuma.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Kalkunikintsuliha
3 tk – Muna
1 dl – Nisujahu
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tl – Õli
Marinaad
5 dl – Vesi
2 tk – Porgand
1 tk – Sibul
1 spl – Suhkur
1 tl – Must terapipar
2 tk – Nelk
1 tk – Loorberileht
0.50 tl – Kuivatatud tüümian
1 tl – Sool
2 spl – Valge veini äädikas