Kana ja köögiviljad tarrendis

Kerge lahe tarrend sisaldab lisaks kanalihale ohtralt köögivilja. Sobib suurepäraselt süldi asemele.

Valmistamine

  1. Pane potti kanarinnak ja nii palju vett, et see rinnaku kataks, aja keema. Keera kuumus mõõdukaks, eemalda vaht, lisa sool, pipraterad ja loorber. Keeda 1 tund.
  2. Võta pehme kana leemest, lase natuke jahtuda, eemalda liha kontidelt ja haki. Pane leende porganditükid, keeda u 5 min, lisa paprika ja brokoli, keeda veel 5 min. Tõsta 6 väikese vormi põhja porgandirattad, paprikatükid, brokoli, herned ja siis kana.
  3. Leota 6 želatiinilehte külmas vees 10 min, pigista kuivaks ning lahusta 0,75 dl kuumas vees. Tarrendi jaoks kurna potti jäänud leem, võta sellest 6 dl ja sega želatiiniga.
  4. Maitsesta soola-pipraga, las jääda pigem soolasem. Vala vormidesse köögivilja ja kana peale. Lase korralikult maha jahtuda ja pane siis külmkappi tarduma.

Nipid ja soovitused

Keeduleent kasuta puljongina või keeda sellest suppi.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Broileririnnak
1.50 L – Vesi
1 g – Sool
1 g – Must terapipar
1 tk – Loorberileht
1 tk – Porgand
1 tk – Punane paprika
150 g – Brokoli värske
3 spl – Hernes konserveeritud
6 tk – Lehtzelatiin