Juursellerisupp

Kui eestimaised jõuluroad kipuvad kõhtu koormama, võiks vahelduseks katsetada lihtsa, kuid üllatavalt maitsva püreesupiga. Koos roheliste petersellilehtedega mõjub lumiselt valge supp jõuluselt pidulikuna.

Valmistamine

  1. Koori sibul, seller ja kartul ning lõika need kuubikuteks. Pane köögiviljad potti koos vee, 2 spl pressitud sidrunimahla, soola, suhkru ja pipraga. Lase kaane all pehmeks küpseda.
  2. Püreesta segu köögikombainis või saumikseriga.
  3. Sulata pannil või ja lisa jahu, lase väiksel tulel kuumeneda mõni minut. Lisa püree ja lase pidevalt segades supil pakseneda.
  4. Vahetult enne serveerimist lisa piim ning kuumuta, kuid mitte keemiseni. Lõpuks sega hulka hakitud petersell.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Sibul
1 tk – Kartul
6 dl – Vesi
1 tk – Juurseller
1 tk – Sidrun
2 tl – Sool
1 tl – Suhkur
20 g – Või
2 dl – Piim
50 g – Petersell värske
1 spl – Nisujahu
1 tl – Jämedalt jahvatatud valge pipar