Frikadellisupp

Frikadellisupp

Valmistamine

  1. Haki sibul peeneks ja prae võiga klaasjaks.
  2. Sega hakkliha praetud hakitud sibula ja munakollasega.
  3. Lisa vees või piimas leotatud saiaviilud (2 tk).
  4. Maitsesta soola ja pipraga. Sega tainas hoolsalt läbi.
  5. Vormi teelusika või märgade pihkude vahel sobiva suurusega pallikesed. Keeda, kuni need pinnale kerkivad, ja siis veel paar minutit.
  6. Prae tükeldatud porgand ja hakitud porru võiga peaaegu pehmeks. Tõsta porgand ja porru koos tükeldatud kartuliga keevasse lihapuljongisse. Keeda köögivili tasasel tulel pehmeks.
  7. Lisa frikadellid ja lase korraks keema tõusta.
  8. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Puista supile hakitud maitserohelist.

KoostisosadPortsjonid:5 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Sibul
4 spl – Või
400 g – Kodune hakkliha
2 tk – Muna
1 tk – Sai
3 tk – Porgand
1 tk – Porrulauk
2 tk – Kartul
1 L – Lihapuljong
1 spl – Petersell värske