Kategooriad
Lambalihasupp riisi ja õuntega
Lambalihasupi keetmine võtab muidugi aega, kuid on igati vaeva väärt. Õunad lisavad tummisele supile hapukust.
Valmistamine
- Pane liha potti ja vala peale 2 l või nii palju vett, et liha on kaetud.
- Kuumuta keemiseni, korja ära vaht ja keeda madalal kuumusel, kuni liha on hästi pehme (umbes 50 minutit, sõltuvalt tükist). Tõsta liha supist välja.
- Koori ja haki sibul ja küüslauk (2 küünt). Kuumuta või pannil ning pruunista selles sibul ja küüslauk. Lisa jahu ja pruunista ka see.
- Vala kõik puljongisse ja lisa ka riis. Tükelda liha ja tõsta tagasi supi sisse.
- Keeda veel 20 minutit või kuni riis on pehme. Koori õunad ja eemalda südamikud. Lõika õunad kuubikuteks, pane potti ja lase supp veel korraks keema.
- Maitsesta soola ja pipraga. Hauta mõni minut, kuni õunad pehmenevad. Serveeri hakitud peterselliga.
KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit
Põhikoostisosad
1 spl – Või
2 tk – Sibul
2 dl – Pikateraline riis
1 tk – Petersell värske
2 L – Vesi
500 g – Kondiga lambaliha
1 spl – Nisujahu
300 g – Õun
1 tk – Küüslauk
1 g – Must pipar
1 g – Sool