Rostbiifitort

Üks mehiselt tõhus, leiba ja liha sisaldav tort peaks olema eelkõige meeste lemmik. Lihale on seltsiks marineeritud paprikad ja kurgid, sibul ja kapparid. Tordi alustalaks on õige eestimaine rukkileib.

Valmistamine

  1. Maitsesta lihatükk soola ja pipraga, pruunista pannil õlis igast küljest ja määri kokku sinepiga. Tõsta panniga või vormis 180-kraadisesse ahju ning küpseta 20–25 minutit. Võta ahjust, kata fooliumiga ja lase jahtuda.
  2. Sega kastmeks jogurt, majonees ja sinep. Sega hulka peenekshakitud kurgid ja sibul ning kapparid. Maitsesta soola, pipra, karri ja kurkumiga.
  3. Lõika leivaviiludelt (18 tk) koorik ära. Lao alusele 3x3 leivaviilu ja määri peale pool kastmest. Haki pool lihast peeneks ja riputa kastmele, pane peale ka paprikaviilud ja tükeldatud marineeritud sibulad. Pane peale teine kiht leiba ja määri peale ülejäänud kaste. Pane tort 5–6 tunniks külmkappi.
  4. Võta tort külmkapist välja ning kaunista liha- ja sibulaviilude, kornišonide, paprikaviilude ja maitserohelisega.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Kaste
4 dl – Maitsestamata jogurt
2 dl – Majonees
1.50 tl – Sinep kange
3 tk – Marineeritud kurk
1 tk – Sibul
2 spl – Kapparid
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tl – Karri
0.50 tl – Kurkum
Põhikoostisosad
3 spl – Marineeritud pärlsibul
3 spl – Paprikaviilud
1 spl – Sinep kange
1 spl – Õli
18 tk – Vormileib rukki
500 g – Lihaveise välisfilee
Kaunistamiseks
1 tk – Punane sibul
9 tk – Kornišon
2 spl – Paprikaviilud
1 tl – Petersell värske