Pohla-kapsa-kikerhernekotletid

Hapukad pohlad sobivad sügiseste kapsa-kikerhernekotlettide sisse väga hästi, lisades maitset ja kaunist värvi.

Valmistamine

  1. Haki sibul ja kapsas ning küpseta pannil madalal kuumusel õlis pehmeks.
  2. Püreeri kikerherned kahvliga või köögikombainis. Sega hulka jahu, sool, munad, pohlad, sibul ja kapsas, 1 sl rapsiõli ja vajadusel veel vett, kui segu tundub liiga kuiv.
  3. Lase seista 30 minutit, nii on lihtsam kotlette vormida. Vormi 1 cm paksused kotletid ja prae pannil õlis.

Nipid ja soovitused

Leota kikerherneid üle öö ja keeda pehmeks või kasuta konserveeritud kikerherneid.

KoostisosadPortsjonid:16 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Sibul
3 dl – Kapsas
1 tl – Rapsiõli
5 dl – Kikerherned konserveeritud
5 dl – Täistera nisujahu
1 spl – Petersell värske
1 tl – Vürtsköömen jahvatatud
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 g – Cayenne pipar
2 tk – Muna
2 dl – Pohl külmutatud