Soolakringli- karamelliruudud metspähklitega

Veidi soolakas küpsisepõhi, magus iiris ja tume šokolaad on imeline kooslus. Sellised magusad ruudukesed sobivad hästi ka jõuluvana kotti.

Valmistamine

  1. Purusta kombainis soolakringlid ja pooled pähklid natuke väiksemaks, kuid mitte peeneks. Lisa suhkur, jahu, küpsetuspulber ja sega läbi. Sega juurde ka sulatatud või ning suru mass küpsetuspaberiga vooderdatud 20 x 20 cm suuruse vormi põhja.
  2. Küpseta 180kraadises ahjus 10–15 minutit.
  3. Sulata šokolaad ja jäta jahtuma.
  4. Sulata iirised paksupõhjalises potis koos piimaga ühtlaseks kreemiks.
  5. Kui põhi on ahjus küpsenud, siis laota ülejäänud pähklid põhjale.
  6. Vala peale vedel iiris ning selle peale šokolaad.
  7. Kaunista soolakringlite ja pähklipuruga.
  8. Jäta tahenema ning lõika siis näiteks 16 ruuduks.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
500 ml – Kreeker soolane
250 ml – Metspähkel
125 ml – Kookospalmisuhkur
125 ml – Nisujahu
0.50 tl – Küpsetuspulber
125 ml – Või
200 g – Piimašokolaad
300 ml – Iirisekommid
2 spl – Piim