Sealiharullid sibulamoosi ja verivorstidega, seltsiks õunapoolikud

Kuna sibulamoosis on niivõrd hea maitsekooslus, siis teeb ta liharullide maitsestamisel kogu töö. Võid kasutada ka kodust pohlamoosi, kuid tulemus on parim just sibulamoosiga.

Valmistamine

  1. Haki sibul peeneks. Kuumuta poti põhjas veidi õli. Lisa sibul, suhkur ja sool ning sega läbi. Kuumuta tasasel tulel, kuni sibul on pehme. Lõpuks sega juurde palsamiäädikas ning kuumuta veel pool minutit. Vajaduse korral lisa soola.
  2. Tambi lihaviilud õhemaks. Määri igale viilule moosi, tõsta verivorst liha ühte otsa ning rulli lihaviilu sisse.
  3. Seo rullid niidiga kinni, nii et moos ka otstest välja ei valguks. Lao rullid vormi ning maitsesta soola-pipraga.
  4. Lõika õunad pooleks. Sega õli, muskaatpähkli, soola ja pipraga ning lao vormi liha kõrvale.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Muskaadised õunapoolikud
4 tk – Õun
1 g – Oliiviõli
1 tl – Muskaatpähkel jahvatatud
1 g – Sool
1 g – Must pipar
Sibulamoos
2 tk – Sibul
2 spl – Kookospalmisuhkur
0.50 tl – Sool
2 tl – Palsamiäädikas
1 g – Õli
Liharullid
600 g – Seavälisfilee
4 tk – Verivorst
1 g – Sool
1 g – Must pipar