Sidruni- ja laimimekiga hapukoorekeeks

Sidruni- ja laimimekiga hapukoorekeeks

Valmistamine

  1. Mikserda või suhkruga vahule. Lisa hapukoor ja mikserda veel korra läbi.
  2. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahud.
  3. Kõige lõpuks lisa sidruni (2 tk)- ja laimikoor (2 tk) ning -mahl (1 sidruni ja 1 laimi).
  4. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ning küpseta 170kraadises ahjus 45 minutit.
  5. Lase keeksil 10–15 minutit vormis lahtise uksega ahjus seista ning tõsta siis vormist restile jahtuma.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
200 ml – Hapukoor
2 tl – Küpsetuspulber
180 g – Või
150 ml – Täistera nisujahu
5 tk – Muna
2 tk – Laim
2 tk – Sidrun
500 ml – Nisujahu
200 ml – Suhkur