Röstitud sibula supp kitsejuustusaiadega

Ahjus röstitud sibulad kaotavad oma kibeda maitse ja muutuvad supis lausa mahedaks.

Valmistamine

  1. Koori ja viiluta sibulad. Pane ahjuvormi ning sega õli, soola ja pipraga. Rösti 200-kraadises ahjus 45 minutit, kuni sibulad on pruunistunud.
  2. Sega poole küpsemise ajal.
  3. Tõsta sibulad potti ning lisa puljong, sinep ja sojakaste. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 15 minutit.
  4. Timmi maitse soolaga parajaks ja sega hulka hakitud petersell.
  5. Rösti saiaviilud (4 tk) ahjus või pannil ja pane peale kitsejuust.
  6. Tõsta supp kaussidesse ja aseta peale kitsejuustusaiad.

Nipid ja soovitused

Pikantse kitsejuustu asemel sobib saia peale ka valgehallitus- või hoopis fetajuust.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
800 g – Sibul
4 spl – Õli
1.50 L – Köögiviljapuljong
1 spl – Mahe sinep
1 spl – Sojakaste
1 tk – Petersell värske
1 tk – Sai
100 g – Kitsejuust
1 g – Sool
1 g – Must pipar