Ploomi-rosinatäidisega sealiharullid tomatikastmes

Rikkalikus tomatikastmes haudunud lihapallid on täidetud ploomide, rosinatega ja seedermänniseemnetega. Pikk haudumisaeg on igati ootamist väärt.

Valmistamine

  1. Sega rosinad, hakitud ploomid, 4 sl petersellilehti, seedermänniseemned, riivitud parmesan ja hakitud küüslauk (3 küünt). Lõika liha u 1 cm viiludeks ja vasarda õhukeseks, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta lihaviilule pooles ulatuses 1 sl täidist ja keera rulli, alusta rullimist täidisega poolest, kinnita tikuga. Kuumuta ahjupotis õli, pruunista rullid selles igast küljest ja tõsta taldrikule.
  2. Lisa potti hakitud sibul ja hauta u 5 minutiga pehmeks. Lisa vein ja kuumuta u 5 minutit, kuni see on peaaegu aurustunud. Lisa tšillihelbed, kooritud tomatid ja loorberileht (1tk). Tõsta liharullid potti tagasi. Kuumuta keemiseni ja keera siis kuumust vähemaks, hauta 2 tundi. Võta rullid potist ja eemalda kinnitustikk. Maitsesta kastet suhkru ja vajadusel ka soola-pipraga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
0.50 dl – Rosinad
1 dl – Must ploom kuivatatud
0.50 dl – Seedermänniseemned
0.50 dl – Parmesan
1 tk – Küüslauk
800 g – Veiseliha kondita
0.50 dl – Õli
1 tk – Sibul
1 dl – Punane vein
0.50 tl – Tšillihelbed kuivatatud
2 tk – Kooritud tomatid
1 tk – Loorberileht
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 g – Suhkur
5 spl – Petersell värske