Kalkunitäidisega tortiljarullid

Kalkuniliha peetakse kõige tervislikumaks lihaks üldse, sest siin on palju valku ja vähe rasva.

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori ja haki sibul. Poolita paprika, puhasta seemnetest ja lõika õhukesteks viiludeks.
  2. Kuumuta pannil õli, pruunista selles segades sibul, hakitud kalkuniliha ja paprika. Lisa purustatud tomatid ja nõrutatud oakonserv. Hauta 10 minutit. Maitsesta segu laimi- või sidrunimahla, soola ja pipardega. Lisa maitseks ka näpuotsatäis pruuni suhkrut ja hakitud peterselli.
  3. Määri ahjuvorm õliga. Tortiljadele pane ühte äärde pikuti täidis, keera rulli ja tõsta vormi. Kui täidist jääb üle, tõsta see vormi äärtesse. Määri tortiljadele tomatikaste ja raputa peale jämedalt riivitud juust.
  4. Küpseta 15–20 minutit. Serveeri värske salatiga.

Nipid ja soovitused

Tortiljarullides võib kasutada ka broilerihakkliha, kui kalkunihakkliha käepärast pole.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Sibul
1 tk – Punane paprika
1 spl – Õli
400 g – Punased Kidney oad
400 g – Purustatud tomatid
1 tk – Sidrun
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 g – Cayenne pipar
1 g – Pruun suhkur
1 tl – Petersell värske
8 tk – Täistera tortilla
700 g – Kalkunihakkliha