Sealiha-seenepada

Sealiha-seenepada

Valmistamine

  1. Viiluta porru (15 cm), lõika baklažaanid kangideks, porgand ratasteks ja paprika tükkideks.
  2. Kuumuta pannil õli ning pruunista baklažaane ja seeni. Maitsesta vähese soolaga.
  3. Vala võitatud ahjuvormi porru, porgandi ja paprika juurde.
  4. Kuumuta pannil veel natuke õli ja pruunista selles lihatükke. Kui liha on saanud kena jume, lisa pannile purustatud küüslauguküüned (4 tk), sool ja pipar ning pruunista veel minutike.
  5. Vala pannile purustatud tomatid, mesi ja vein. Sega läbi ja lase keema tõusta. Pane soovi korral juurde purustatud tšillipaprika ja tšillikauna viilud. Vajadusel lisa soola, pipart, mett või vürtse.
  6. Vala segu köögiviljadele ja sega läbi.
  7. Kata vorm kaanega, küpseta 200kraadises ahjus 45 minutit. Vahepeal sega. Viimased 20 minutit küpseta kaaneta. Kui soovid, lisa kõige lõpus hapukoort, nii saad mahedama ja kooresema roa.

Nipid ja soovitused

Kui soovid, võid pada serveerida riisi, tatra, kinoa või kuskussiga või süüa lihtsalt täistera-ciabatta’ga saia kastmes niisutades.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Seaguljašš
500 g – Seened
200 g – Porgand
1 tk – Punane paprika
200 g – Baklažaan
1 tk – Porrulauk
250 g – Tomatipasta
1.50 dl – Valge vein
1 spl – Mesi
1 tk – Tšillipipar värske
2 tl – Tšillipaprika
1 g – Sool
1 g – Must pipar
100 ml – Hapukoor