Tummine kõrvitsa-šokolaadikook

Tummine kõrvitsa-šokolaadikook

Valmistamine

  1. Lõika kõrvits kuubikuteks ning küpseta 220kraadises ahjus 20 minutit. Püreesta ja jäta jahtuma.
  2. Sulata šokolaad ja jäta samuti jahtuma.
  3. Vahusta või ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval munad. Lisa edasi mikserdades kõrvitsapüree ja sulanud šokolaad. Sega juurde maitseainetega segatud jahu.
  4. Vala tainas 20 x 20 cm suurusesse vormi (või 22 cm läbimõõduga vormi) ning küpseta 170kraadises ahjus 35 minutit. Maitseb hea nii soojalt kui ka jahtunult.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
200 g – Või
2 dl – Suhkur
275 g – Muskaatkõrvits
2 tk – Muna
4.50 dl – Nisujahu
1 tl – Kaneel jahvatatud
0.50 tl – Jahvatatud kardemon
1 tl – Muskaatpähkel jahvatatud
0.50 tl – Nelk jahvatatud
200 g – Tume šokolaad