Kana-klimbisupp

Klimpidega kanasupp on lihtne argitoit, mis meeldib ka lastele, sest kõik koostisosad on teada-tuntud.

Valmistamine

  1. Pane kana külma veega potti ja tulele. Keeda tasasel tulel 30 minutit ja riisu vaht.
  2. Kuumuta tükeldatud sibul ja porgandid pannil võis või õlis, lisa koos kooritud- viilutatud kartulitega leeme sisse.
  3. Keeda, kuni kana on pehme. Tõsta kana puljongist, eralda koivad ja rinnaliha ning kasuta neid soovi korral mõne muu roa juures.
  4. Eemalda ülejäänud liha, tükelda ja jäta ootele.
  5. Klimbitaina valmistamiseks hõõru toasoe või pehmeks.
  6. Klopi juurde muna ja vedelik, maitsesta soola-suhkruga. Sega juurde jahu. Vormi kahe märja teelusikaga tainast väikesed klimbid, pane supi sisse.
  7. Keeda, kuni need paisuvad ja tõusevad pinnale.
  8. Lisa ka kanaliha ja maitsesta. Serveeri suppi koos maitserohelise ja soovi korral ka hapukoorega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Broiler jahutatud
2 L – Vesi
1 spl – Või
2 tk – Porgand
3 tk – Kartul
1 tk – Petersell värske
1 g – Sool
Klimbitainas
1 spl – Või
1 tk – Muna
1 dl – Piim
1 g – Sool
1 g – Suhkur
2.50 dl – Nisujahu