Porgandi-apelsinisupp läätsedega

Porgand ja apelsin on suurepärane paar. Supile lisavad toekust läätsed ning särtsu ingver ja tšilli. Annusta viimaseid maitse järgi.

Valmistamine

  1. Koori porgandid ja tükelda õhukesteks seibideks. Viiluta porru valge ja heleroheline osa. Kuumuta potipõhjas õli, vala sisse porgandid ja porru. Prae umbes 5 minutit, vahepeal mitu korda segades. Kalla peale puljong. Lisa läätsed. Keeda umbes 15 minutit, kuni porgandid ja läätsed on pehmed.

  2. Riivi vahepeal 2 cm ingverijupp, pressi apelsinist välja mahl ning riivi koor. Üks õhuke apelsiniviil jäta terveks, saad seda väiksemateks tükkideks lõigatuna serveerimisel kasutada.

  3. Lisa supile riivitud ingver, apelsinikoor ja -mahl ning maitse järgi tšillihelbeid. Püreesta supp blenderis või saumikseriga. Supp võib jääda kergelt tükiline, aga kui soovid, võid ka ühtlaselt kreemjaks suristada.

  4. Serveerimisel puista supile porru hakitud rohelist osa, kõrvitsaseemneid ja veidi tšillihelbeid. Lisa igasse taldrikusse lõiguke apelsini.

Nipid ja soovitused

Kui tarvis, lisa peale püreestamist vedeldamiseks puljongit. Kõrvitsaseemned võid asendada päevalilleseemnetega ja köögiviljapuljongi kanapuljongiga - kuidas aga rohkem meeldib.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
200 g – Porgand
1 tk – Porrulauk
3 spl – Oliiviõli
1 dl – Punased läätsed
1 tk – Apelsin
600 ml – Köögiviljapuljong
1 tk – Ingver
1 g – Tšillihelbed
1 g – Sool
1 g – Röstitud kõrvitsaseemned