Tsitrusesalat avokaado, spinati ja krevettidega

Tsitrused, fenkol, avokaado, spinat ja krevetid moodustavad tervislikkusest ja värskusest pakatava imemaitsva koosluse.

Valmistamine

  1. Lõika tsitrusviljadelt otsad. Tõsta viljad püsti suurele taldrikule (sinna saab voolata lõikamisel tekkiv mahl- kasuta 2 spl kastme jaoks). Lõika noaga koor piki viljaliha ära, nii et eemaldad ka valge kooreosa. Järele jääb täiesti koorevaba ümar tsitrusvili. Lõika kooritud tsitrused risti seibideks.
  2. Viiluta fenkol ja punane sibul võimalikult õhukeselt. Eemalda avokaadolt koor ja kivi ning viiluta.
  3. Laota taldrikutesse või suurele vaagnale spinatilehed. Tõsta neile kihiti tsitrused, fenkol, punane sibul, avokaado. Puista peale mündilehti ja fenkolipealseid. Tõsta salatile veest nõrutatud krevetid. Sega kõik kastmeained omavahel. Maitsesta soola ja pipraga. Nirista kaste salatile. Paku kohe.

Nipid ja soovitused

Kui sul krevetiisu pole, jäta need lihtsalt salatist välja.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Apelsin
1 tk – Greip värske
1 tk – Apelsin punane
0.50 tk – Fenkol
1 tk – Punane sibul
1 tk – Avokaado
40 g – Beebispinat
1 g – Mündilehed
100 g – Krevetid soolvees
Kaste
4 spl – Oliiviõli
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 spl – Mesi