Sidruni-petersellirisoto

Sidruni-petersellirisoto.

Valmistamine

  1. Haki sibul ja 2 küüslauguküünt peeneks. Kuumuta õlis, hoidu pruunistamisest. Lisa riis, kuumuta segades läbi. Vala potti valge vein, sega riisiga ja lase alkoholil välja keeda. Lisa sooja puljongit kulbitäie kaupa ning sega riisi pärast iga kulbitäit. Järgmine kulbitäis lisa, kui eelmine on riisi imendunud. Kokku kulub risoto keetmiseks u 20 minutit.
  2. Kui riis on pehme, klopi risotosse riivitud parmesan, petersell ja sidrunimahl ning 1 tk riivitud sidrunikoort. Risoto peab jääma kreemjas. Soovi korral puista serveerides risotole veel hakitud peterselli ja riivitud parmesani.

Nipid ja soovitused

Sidrunivärske risoto on maitsev niisamagi, aga kui soovid, võid pidulikumal puhul juurde praadida näiteks krevette või kammkarpe.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
3 spl – Oliiviõli
1 L – Kanapuljong
1 tk – Petersell värske
1 tk – Sidrun
1 g – Sool
1 g – Must pipar
2 dl – Parmesan
350 g – Risotoriis
1.50 dl – Valge vein