Õuna-kõrvitsasupp

Röstitud kõrvitsast ja õuntest keedetud püreesupp on põneva maitsenüansiga. Seda täiendavad oma toekal moel pähklid ja pähkliõli.

Valmistamine

  1. Lõika kõrvits kuubikuteks ja kooritud õunad sektoriteks.
  2. Sega soola, pipra ja õliga. Rösti 200-kraadises ahjus 30 minutit.
  3. Sega hulka estragon ja rösti veel 15 minutit.
  4. Tõsta kolmandik blenderisse koos 4 dl puljongiga ja töötle püreeks.
  5. Töötle sarnaselt ka ülejäänud koostisosad.
  6. Vala potti, maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning kuumuta läbi.
  7. Sega hulka vahukoor. Serveeri röstitud pähklite ja pähkliõliga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1.50 kg – Kõrvits
4 tk – Õun
0.50 dl – Oliiviõli
1.20 L – Köögiviljapuljong
2 dl – Vahukoor
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 g – Suhkur
1 tk – Estragon
0.75 dl – Sarapuupähkel
2 spl – Kreekapähkliõli