Laimi-kookosekook

Veidi hapukas kookosekook ei sisalda gluteeni ega piimatooteid. Kui asendad koogipõhjas tatrajahu mandlijahuga, saad teraviljavaba koogi.

Valmistamine

Põhi:

  1. Sega kõik komponendid ühtlaseks tainaks.
  2. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja ja tõsta 5 minutiks sügavkülma, et tainas taheneks. Kui see on piisavalt tahe, siis vajuta vormi põhja ja üsna kõrgelt ka äärtele. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma.

Täidis:

  1. Sega munad ja mesi. Lisa kookoshelbed ja kookosrasv, seejärel kahe laimi riivitud koor ja ühest laimist pressitud mahl.
  2. Vala täidis koogipõhjale ja aja laiali (ära tihedalt kokku suru).
  3. Küpseta 170kraadises ahjus 30–35 minutit.

Nipid ja soovitused

Mee võid soovi korral asendada suhkruga ja kookosrasva sulavõiga. Täidist võid kasutada ka kookoseküpsiste valmistamiseks. Selleks tõsta 1 tl suurused kuhjad ahjuplaadile, suru sõrmedega natuke kokku ning küpseta 180kraadisel temperatuuril 15 minutit.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Põhi
250 ml – Mandlijahu
50 ml – Tatrajahu
1 tk – Muna
40 g – Kookosrasv
1 spl – Mesi
Täidis
4 tk – Muna
200 g – Kookoshelbed
4 spl – Mesi
60 g – Kookosrasv
2 tk – Laim