Kategooriad
Laimi-kookosekook
Veidi hapukas kookosekook ei sisalda gluteeni ega piimatooteid. Kui asendad koogipõhjas tatrajahu mandlijahuga, saad teraviljavaba koogi.
Valmistamine
Põhi:
- Sega kõik komponendid ühtlaseks tainaks.
- Vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja ja tõsta 5 minutiks sügavkülma, et tainas taheneks. Kui see on piisavalt tahe, siis vajuta vormi põhja ja üsna kõrgelt ka äärtele. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
Täidis:
- Sega munad ja mesi. Lisa kookoshelbed ja kookosrasv, seejärel kahe laimi riivitud koor ja ühest laimist pressitud mahl.
- Vala täidis koogipõhjale ja aja laiali (ära tihedalt kokku suru).
- Küpseta 170kraadises ahjus 30–35 minutit.
Nipid ja soovitused
Mee võid soovi korral asendada suhkruga ja kookosrasva sulavõiga. Täidist võid kasutada ka kookoseküpsiste valmistamiseks. Selleks tõsta 1 tl suurused kuhjad ahjuplaadile, suru sõrmedega natuke kokku ning küpseta 180kraadisel temperatuuril 15 minutit.
KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit
Põhi
50 ml – Tatrajahu
40 g – Kookosrasv
1 spl – Mesi
250 ml – Mandlijahu
1 tk – Muna
Täidis
4 tk – Muna
2 tk – Laim
60 g – Kookosrasv
4 spl – Mesi
200 g – Kookoshelbed