Mõnus mandariini-mandlijahukook

Mõnus mandariini-mandlijahukook

Valmistamine

  1. Kalla mandariinidele külm vesi ja tõsta pliidile. Keeda vaiksel kuumusel u 2 tundi. Tõsta mandariinid veest välja ja lase jahtuda. Lõika ristipidi pooleks ning eemalda seemned. Purusta köögikombainis koos koortega, kuni tekib ühtlane mass.
  2. Vahusta munad, lisa suhkur ja jätka vahustamist.
  3. Sega mandlijahu küpsetuspulbriga ning lisa muna-suhkrumassile.
  4. Viimasena lisa mandariinimass.
  5. Kalla segu õliga määritud lahtikäivasse vormi ning küpseta 180 kraadi juures u 1 tund (küpsusastet kontrolli tikuga, küpsetusaeg võib olla ka veidi lühem). Kui kook kipub liialt pruunistuma, vähenda veidi kuumust või kata fooliumiga.
  6. Tõsta ahjust välja ja lase jahtuda.
  7. Šokolaadikatte jaoks sulata veevannis šokolaad, lisa veidi õli või võid ning kalla koogile. Kook on parim järgmisel päeval ning säilib mahlasena õhukindlas karbis veel mitu päeva.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Põhikoostisosad
4 tk – Mandariin
5 tk – Muna
200 g – Suhkur
200 g – Mandlijahu
1 tl – Küpsetuspulber
150 g – Tume šokolaad
1 spl – Õli