Kanamaksaterriin pistaatsiapähklite ja jõuluvürtsidega

Kanamaksaterriin pistaatsiapähklite ja jõuluvürtsidega

Valmistamine

  1. Hauta sibulat 15 minutit või sees madalal kuumusel. Sega kokku peeneks ja vähem peeneks hakitud kanamaks, hautatud sibul, hakitud küüslauguküüned (mõned) ja tüümian, jahvatatud nelk ja muskaatpähkel, konjak, seahakkliha, pistaatsiapähklid ning lahtiklopitud munad. Sega ettevaatlikult kogu mass läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
  2. Pane umbes kaheks tunniks külmkappi maitsestuma.
  3. Vooderda terriini- või keeksivorm peekoniribadega. Jäta paar riba alles, et need kõige peale panna.
  4. Soojenda ahi 160 kraadini.
  5. Kalla segu vormi ning suru tihedalt kokku. Pane peale mõned loorberilehed ning peekoniviilud. Kata kaane või fooliumiga.
  6. Aseta terriinivorm veevanni (vesi peaks ulatuma vähemalt poole terriinikoguseni) ning tõsta sellega ahju. Küpseta u 1,5 tundi.
  7. Võta ahjust, jahuta ja pane 24 tunniks külma.
  8. Tõmba terriin kuuma vee alt läbilastud noaga vormi külgedelt lahti, pane vormi alla taldrik või lõikelaud ning kalluta roog vormist välja. Lõika terava noaga paraja paksusega viiludeks.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
400 g – Broilerimaks
500 g – Seahakkliha
1 g – Või
1 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
1 spl – Tüümian värske
0.50 tl – Nelk jahvatatud
0.50 tl – Muskaatpähkel jahvatatud
1 spl – Brändi
2 tk – Muna
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tk – Ameerika peekon viil
1 tk – Loorberileht
1 spl – Pistaatsiapähkel